Teksas Katliamı başlangıcı

Teksas Katliamı Kanınızı Donduracak Bir Korku Filmi


Teksas Katliamı Filmin Konusu Teksas Katliamı’nın 1974 Yılında çekilmiş Olan orijinal versiyonu, kanınızı donduracak gerçekçi sahneleri sayesinde izleyenleri Hayretler İçinde bırakıp Büyük bir başarı elde etmişti..Gerçekten yaşanmış olan bu korku hikayesi, kendi türünde bir çok filme öncülük etmiş, tüm zamanların en iyi korkularında sayılıyor..İlk film 150.000 dolar kadar mütevazi bir bütçe ile yapılmış olmasına karşın benzersiz başarılara ulaşmış ve 100 milyon doların üzerinde hasılat yaparak sinema tarihinin en önemli kültür filmlerinden birisine dönüşmüştü..
Deri Surat şeytanı ifade eden bir ikon olarak popüler kültürde yerini alırken, ilk yapılan film bütçesinin yüzlerce kat fazlası hasılat elde ederek Sinema tarihinin ticari açıdan en önemli filmlerinden biri olmuştur. Armageddon, Ada, Pearl Harbour filmlerinin yönetmeni Michael Bay’in yapımcılığını üstlendiği bu yeniden çevrim de tıpkı ilk film gibi büyük bir ilgiyle karşılaşmıştı ve Amerikada Onbinleri sinema salonlarına toplamıştı..
“Teksas Katliamı” filmleri ile ilgili en kan donduran şey filmin hikayesinin gerçek hayattan alınmış olmasıydı. Filmin konusu olan olayların benzeri olan cinayetler serisi 1947 ve 1957 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde Ed Gein adında bir seri katil işlendi. Filmdekine benzer bir şekilde insan derisinden yapılmış olan bir maske takan Gein kaçırıp öldürmüş olduğu insanların derilerini ev eşyası yapımında kullanıyordu. Düzenlenen baskında Gein’in evinde insan derisi ile kaplanmış olan koltuklar, ve yine insan derisinden yapılmış abajurlar, kafataslarından yapılmış çorba kaseleri, insan dudaklarından yapılmış olan bir kolye, vajina ve göğüslerden yapılmış olan bir yelek, üzeri göğüs uçları ile süslenmiş olan bir kemer ve buna benzeyen pek çok eşya bulunmuştu. Kurbanlarının bütün vücutlarını kullanan ve derilerini bir maske olarak yüzüne geçirdiği söylenen Gein, akılları ‘Deri Surat’ olarak kazındı.